Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

CHL 18/10/2012







ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ VESZPREM

Ένα θρίλερ και τρεις νίκες αυτό είναι το υπόλοιπο του δεύτερου μέρους της τέταρτης αγωνιστικής του VELUX EHF Champions League. Στην έδρα της η MKB Veszprem κατάφερε και νίκησε  την κάτοχο του τίτλου  THW Kiel χάρη στον Laszlo Nagy και Nandor Fazekas.
Εκτός αυτού,  η Constanta (εναντίον Celje) και  η Μινσκ (εναντίον Szeged), πήραν η  κάθε μια τις πρώτες νίκες τους, φέρνοντας τους  ταυτόχρονα και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης για το top 16. Η Μonpellie παραμένει χωρίς νίκη μετά την ήττα από την Chekhovskie Medvedi.

ΌΜΙΛΟΣ  Α:

Chekhovskie Medvedi (RUS)- Μonpellie (FRA) 35:29 (19:15)

Οι Ρώσοι πρωταθλητές εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και πήραν μια πολύ εύκολη νίκη, οι πρωταθλητές Γαλλίας παραμείναν  χωρίς νίκη παρά τα  δέκα γκολ που έτυχε ο William Accambray. Χάρη στη δεύτερη νίκη στον όμιλο η Chekhovskie Medvedi εξακολουθεί  να είναι στο κυνήγι του  γερμανικό δίδυμου Flensburg και  Αμβούργου, ενώ η Μονπελιέ είναι ακόμα στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις  ένα βαθμό.
Χωρίς τα κορυφαία αστέρια της η  Μονπελιέ ήταν ανίκανη να αντίδραση στο παιχνίδι, ενώ Medvedi έδειξε ότι ήθελε την νίκη περισσότερο μετά την ήττα στο Flensburg. Μόνο στις αρχές του  πρώτου ημιχρόνου ήταν κοντά οι δυο ομάδες  όμως καθώς περνούσε η ώρα οι Ρώσοι έπαιρναν  σαφή διάφορα και ήρθε το τέλος του ημιχρόνου να τους βρει προηγούμενους με 19-15 μπροστα.Στο δεύτερο ημίχρονο  κράτησαν την διάφορα και με κάποιες ατομικές ενέργειες μπόρεσαν να την αυξήσουν κιόλας έχοντας και το πλεονέκτημα καθώς είχαν περισσότερες  εναλλακτικές λύσεις. Πρώτος σκόρερ για τους Ρώσους ήταν Sergiy Shelmenko.

ΟΜΙΛΟΣ Β:

HCM Constanta (ROU) Celje Pivovarna Laskoο (SLO) 22:17 (10:05)
Η Constanta είναι η τελευταία ομάδα του β ομίλου όμως χάρη στην πρώτη νίκη τους οι πρωταθλητές Ρουμανίας έχουν ίδιες  πιθανότητες  για το top 16 με την  αντίπαλο τους αλλά  και  την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από τέσσερις αγωνιστικές του VELUX EHF Champions League.
Από την άλλη πλευρά η Celje είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα αφού  έκανε μάλλον την χειρότερη  της επιθετική επίδοση σε πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας μόλις 5 γκολ στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα . Μετά το  πρώτο ημίχρονο που ήταν πολύ κακό και για τις δυο ομάδες με το συνολικό 10-05 να λέει τα πάντα .Οι δύο ομάδες βελτιώθηκαν ,και η  Celje  μπόρεσε και μείωσε το σκορ σε τρία γκολ  15:12. Στη συνέχεια,η Constanta αύξησε και πάλι τη διαφορά  μέχρι και το τελικό σφύριγμα. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο τερματοφύλακας Μιχαήλ Ποπέσκου, ο οποίος έσωσε 20 (!) σουτ.

MKB Veszprem (HUN) THW Kiel (Γερμανία) 31:30 (14:15)

Τι θρίλερ στο Veszprem:

Μεγάλο παιχνίδι με δυο μεγάλες ομάδες έγινε χθες στο Veszprem και όπως όλοι θέλουμε σε τέτοια παιχνίδια ο νικητής κρίνετε με την λήξη του παιχνιδιού .Έτσι και έγινε λοιπόν μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα η  MKB Veszprem είναι η πρώτη ομάδα που θα νικήσει την πρωταθλήτρια THW Kiel και θα περάσει μονή της στην κορυφή με το απολυτό των οκτώ βαθμών δυο μπροστά από την THW Kiel (6 βαθμοί).
Πρώτος σκόρερ του αγώνα  ο Laszlo Nagy  με εννέα  τέρματα όμως πολύ κάλος  ήταν και ο Terzic με τέσσερα τέρματα και ο τερματοφύλακας Nandor Fazekas, ο οποίος έκλεισε τα ρολά στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε μια έκτακτη ατμόσφαιρα.
Ένας αγώνας που έμοιαζε περισσότερο σαν έναν  τελικό και με την ποιότητα των δύο κορυφαίων ομάδων στον κόσμοι μέσα σε ένα γήπεδο που με την  τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ούγγροι φίλαθλοι έκαναν των αγώνα απλά ένα όνειρο για τους τηλεθεατές.Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη του  Laszlo Nagy μάλλον του έκανε καλό και μόλις  τέσσερις ημέρες μετά από τα δέκα τέρματα που πέτυχε εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης και σε σημαντικά σημεία του παιχνιδιού για την Veszprem, ήρθαν και τα 9 τέρματα που πέτυχε χθες και με σύνολο 19 σε δυο αγώνες μάλλον κρίνετε θετικός ο επαναπατρισμός του.Ο  Carlos Ortega μάλλον τρίβει τα χεριά του από ικανοποίηση μιας και η ομάδα του δείχνει να βρίσκετε σε μεγάλη φόρμα και έτοιμη για μεγάλα πράγματα φέτος.
Όσο για το  παιχνίδι οι γηπεδούχοι ωθούμενοι από την κερκίδα είχαν ένα λαμπρό ξεκίνημα, αναγκάζοντας τον προπονητή  Alfred Gislason να πάρει  αμέσως  τάιμ-άουτ στο 15 λεπτό, όταν η ομάδα του ήταν πίσω με 6:9. Ο  Ισλανδός  βρήκε μάλλον τις  σωστές  επιλογές  για να μπει πάλι στο παιχνίδι και χάρις στις ενεργείς  του  Gudjon Valur Sigurdsson (πρώτος σκόρερ με οκτώ γκολ) και Christian Sprenger οι  πρωταθλητές  πήραν  τον έλεγχο, ενώ η άμυνα της Veszprem έδειξε λίγο να χαλαρώνει σε σχέση με το ξεκίνημα και έτσι με το πέμπτο του γκολ Sprenger ισοφάρισε στις 12:12( πριν όμως  ο Νάγκι είχε σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ σε εκτέλεση (εναέριο) και είχε κάνει   το  11:09).Σχεδόν με το τέλος  του ημιχρόνου ο Sigurdsson έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την ομάδα του με 15:14.Αλλά Nagy με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν και πάλι εκεί σκόραρε δύο φορές για να φέρει την ομάδα του πάλι μπροστά .Η  Veszprem σχεδόν δεν έχασε ποτέ αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη αυτή ήταν η αλλαγή του τερματοφύλακα Nandor Fazekas που αντικατέστησε τον  Μίρκο Alilovic,Ο Fazekas ς άρπαξε την ευκαιρία κάνοντας καλό παιχνίδι και μπόρεσε  να δώσει την δυνατότητα  ομάδα του να σημειώσει  τέσσερα συνεχόμενα γκολ από 23:25 μέχρι 27:25.
Στην επίθεση η Veszprem είχε πλέον την ίδια αποτελεσματικότητα με την αρχή του παιχνιδιού . Οκτώ λεπτά πριν το τέλος ήταν 27:25, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο  Oneto έκανε το  30:28 ενώ ο Niklas  Ekberg απέτυχε με πέναλτι να κερδίσει τον Fazekas.Το σκορ ήταν 31:28 υπέρ της Veszprem και ενώ  φαινόταν να είναι κοντά στην  νίκη οι γηπεδούχοι εκεί ο  περσινός πρωταθλητής δεν παραδόθηκε , στα εναπομένοντα  80 δευτερόλεπτα με ένα γκολ του Christian Zeitz έκανε το 30:31. Με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν  ο προπονητής  της Veszprem Carlos Ortega πήρε τάιμ-άουτ   Στην επόμενη επίθεση Νάγκι έχασε την προσπάθεια για γκολ  για πρώτη φορά  στο 59:35 απέκρουσε ο  τερματοφύλακας Thierry Omeyer, αλλά οι Ούγγροι είχαν πάλι την κατοχή της μπάλας . Οι Ούγγροι χάνουν την μπάλα παίρνει  time-out  το Κίελο, αλλά έχουν μείνει μόνο δύο δευτερόλεπτα. Η τελική  πασά του  Omeyer, δεν βγήκε για τον Sigurdsson. Μεγάλη νίκη των Ούγγρων ήρθε.

ΟΜΙΛΟΣ Δ:

Ντιναμό Μινσκ (BLRPick Szeged (HUN) 29:24 (17:10)
Για πρώτη φορά σε αυτή τη σεζόν  η  Ντιναμό Μινσκ ήταν σε θέση να κερδίσει στην κορυφαία διοργάνωση της EHF κάτι που έγινε κιόλας αφού οι Λευκορώσοι δεν χάσανε  το προβάδισμα από τα χέρια τους  σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος.
Χάρη στη νίκη αυτή η  Μινσκ ( 3 βαθμοί) ξεπέρασε  την Szeged στην κατάταξη.Εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας  τους Vadim Bogdanov  σε όλη  την διάρκεια του παιχνιδιού .Η  Μινσκ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από πολύ νωρίς και μεγάλωσε την διάφορα από  9:06 σε 14:09 για να έρθει το τέλος του πρώτου ημιχρόνου 17:10.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντιναμό διεύρυνε ακόμα πιο πολύ την διάφορα σε 19:11, όμως η  Szeged βελτιώθηκε  με τον  τερματοφύλακα Ρόμπερτ Mikler να κάνει καλό παιχνίδι για τους φιλοξενούμενος και να μειώνουν σε 20:23.
Αλλά τότε μίλησε ο  Μαυροβούνιος Vasko  Sevaljevic (πρώην παίχτης της  Amaya Sport San Antonio ) ο όποιος πέτυχε  συνολικά εννέα γκολ  άνοιξε τον δρόμο για την νίκη στους γηπεδούχους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.